Visiting Twin Mountains en Mount Washington.
Door: jorisenjan
Blijf op de hoogte en volg Joris en Jan
15 Juni 2011 | Verenigde Staten, Littleton
Onze keuze gemaakt: iets sterks en wat zoets en vervolgens richting de Mount Washington Cog Railway Station.
Dit is het spoor naar de top van de Mount Washington (1926 meter boven zeespiegel) van af het station op circa 800 meter. Soms gaat het met een stijgingspercentage van 25% omhoog (en later omlaag) Over de 3,5 mijl deden we ongeveer 45 minuten. Soms doen ze dit met een stoomlocomotief maar nu met een biodieselloc, omhoog met een tandwiel op de rails en omlaag met 36 stuks remblokken. Het uitzicht naar boven was echt geweldig, maar de top is 300 dagen per jaar in de mist gehuld, zodat we boven niks meer zagen. Op de top was de temperatuur nog maar 1 graden boven nul met een sterke koude wind. De weg omhoog en omlaag kregen we uitleg van de remmer/conducteur over het ontstaan en reilen en zeilen van dit spoor.
Na dit mooie avontuur zijn we met de camper de de White Mountain trail route gaan rijden. Deze rit langs bergen, rivieren, bossen, watervallen, dorpjes, ski-ressorts, snow-mobilverhuurbedrijven, skiliften, uitzichtpunten, bergpassen en weet ik veel wat meer hebben we in Lincoln wat geshopt voor het avondeten.
We zouden gaan BBQ-en en dat hebben we ook gedaan. Een paar grote steaks, spareribs, paddestoelen, uien en natuurlijk de plaatselijke BBQ-sauce (echt heel lekker). Alles geblust met Budweiser die we nieuw ingeslagen hadden en daarna naar bed voor de volgende dag naar Montreal Canade.
Groetjes de twee J's in Littleton, New Hampshire USA.
15 Juni 2011 - 07:11
Mam:
ziet er goed uit.
ik hoop dat jullie t samen naar de zin hebben.
xxx mam -
15 Juni 2011 - 07:30
Astrid:
Wat een reis! Plaatjes zien er echt super uit, en jullie zullen straks moeten afkicken van Budweiser & Steaks! -
15 Juni 2011 - 12:59
Joris:
Nou mijn planning was om daar gewoon mee door te gaan straks... :p -
15 Juni 2011 - 19:32
Frank Van Lieshout:
bijna om jaloers van te worden, nog veel plezier en hopi serbes.
15 Juni 2011 - 22:11
Marloes:
Wat ik even niet snap; hoezo hebben jullie het steeds over af en aankoppelen? Jullie hebben toch gewoon een camper??
Morgen hoort karin of ze geslaagd is voor de centraal examens dus hopelijk doen we daar morgenavond een biertje. Geen budweiser ;(
Xxmarloes