Raften in Grenville en drive to Brighton - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Joris en Jan Koolen - WaarBenJij.nu Raften in Grenville en drive to Brighton - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Joris en Jan Koolen - WaarBenJij.nu

Raften in Grenville en drive to Brighton

Door: jorisenjan

Blijf op de hoogte en volg Joris en Jan

19 Juni 2011 | Canada, Ottawa

Rafting in Grenville en drive to Trenton.

Nadat we in de buurt van Montreal overnacht hadden zijn we richting Ottawa gereden om een stuk daar voorbij te gaan raften. Nog even op internet gekeken maar de plek waar we konden raften was nog 150 km voorbij Ottawa.

Net voordat we de Ottawarivier overstaken zagen we borden van de New world Rafting in Grenville. Wij de bordjes volgen en kwamen ergens ver weg in de rimboe langs een zijrivier terecht op een resort voor rafting, paardrijden, paintbal en meer van die dingen. Wij daar geparkeerd in een weide achter het complex en op info uit.
Helaas hadden we we hier geen internet en komt dit reisverslag een paar dagen later.
We hebben daar geboekt om de volgende dag twee keer de wilde rivier af te dalen met een 10-persoons rubberboot.

Tegen de avond zijn we naar Grenville gegaan om te gaan eten in een restaurantje aan de Ottawarivier en zijn we nog naar een Harley Davidsonshop gegaan om motoren te gaan kijken. Later op het resort nog een pilsje pakken bij het zwembad en verder nog wat chillen.

De volgende ochtend om half tien de schoolbus in met zo'n veertig mensen en verderop naar de rivier om de boten in het water te zetten. Eerst instructie van Christian en de anderen van Luther (een oud kampioen in wildwaterkanoeen). Wij kregen apart de instructie omdat we de enige engelssprekende mensen waren of eigenlijk niet-franstaligen.

Het raften was geweldig, overal watervalletjes en Eddy's (grote rotsblokken) in het water. Verschillende keren uit de boot gevallen en omgeslagen, maar gelukkig was het water niet koud en konden we of weer in de boot getrokken worden of naar de kant zwemmen.

Na de eerste sessie tussen de middag broodjes tonijn en wortels, selderie en meloen gegeten en op naar de volgende tocht. Deze was iets verder terug op de rivier met nog wat grotere watervalletjes en ruige stukken. Nu was het ook de sport om in de ruige stukken terug te roeien en over het water te "surfen"met de boot. Het water rolde dan onder de boot door zodat je bleef staan op het water totdat deze wegschoot naar achteren of soms ook omsloeg. Een dolle pret zo.

Onderweg nog foto's en video; deze krijg ik nog per mail van een vent uit Montreal.
Deze video hebben we s ávonds gezien bij de BBQ (Joris kon twee keer gaan omdat iemand anders de bon niet ingeleverd had) die we met zo'n allen hadden, gezellig wat kletsen met de verschillende mensen met een Molson Ex erbij en op het eind lekker moe en voldaan terug naar de camper.

Op zaterdagmorgen eerst nog even gedoucht en daarna zij we door landelijk Ontario richting Brighton gereden. Onderweg veel boerderijen in alle maten, kleuren, grootte en soorten gezien en van die grote vrachtwagens, die met honderdtien km per uur voorbijkomen.

Trouwens hier is alles ook much bigger. De auto's, de hamburgers, de huizen, de campers, de restaurants, de winkels, de rivieren, de bossen (daarom heten ze ook Forest), de beren en niet te vergeten de muggen; alles is hier groter.

Het weer was de eerste twee dagen na ons vertrek uit New York wat nat, maar sindsdien blijft het tussen de 25 tot dertig graden. Dus wat dat betreft hebben we niet te klagen. Joris vindt het kei leuk om in die grote bak te rijden, dus ik kan lekker relaxen naast hem.

Ik hoor dat Karin en Bas geslaagd zijn. Feliciteer ze maar namens ons en we pakken er hier maar eentje op.
Vanavond maar weer BBQ-en en Joris heeft wat hout gehaald zodat we de vuurkorf kunnen aansteken.
Morgen gaan we vissen in buurt (moeten we weer BBQ-en, wat een straf) en vertrekken dan later op de dag naar Toronto. Hier zitten we nog maar 1,5 uur vandaan.

Tot morgen maar weer van de twee J's.

Tot de volgende keer de twee J's Joris en Jan.

• 19 Juni 2011 - 08:27

Angela:

dat raften zal wel goed vet zijn geweest!!!!!

have fun x

• 19 Juni 2011 - 10:33

Rens En Mam:

Pap gefeliciteerd met vaderdag!

Als ik dit zo hoor hebben jullie het daar vast en zeker goed naar jullie zin!
    Hier bij ons regent het iedere dag.
    Zoveel BBQen daar en hier is nog niet eens de zomer begonnen.

Veel plezier Rens en Mam

• 19 Juni 2011 - 14:54

Annie:

Dat raften zal wel spectaculair geweest zijn! En wat een weertje!
    Tja, verschil moet er zijn.
    Maar... wij hebben ondanks de regen gisteren ook genoten van Mundial.

Geniet er van!

• 20 Juni 2011 - 21:16

Karin:

Wat een vette verhalen!
    Ik ben inderdaad geslaagd, jammer dat jullie niet op mn geslaagd-fisje konden zijn.
    Hier is het elke dag regen, gelukkig arriveren ons pap en ik over 3 dagen ook in een ander land.

We skype nog een keer!