de 2e en 3e dag van de twee J's in New York - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Joris en Jan Koolen - WaarBenJij.nu de 2e en 3e dag van de twee J's in New York - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Joris en Jan Koolen - WaarBenJij.nu

de 2e en 3e dag van de twee J's in New York

Door: jorisenjan

Blijf op de hoogte en volg Joris en Jan

08 Juni 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal, de 2e en 3e dag van de twee J's in New York.

Na de nacht doorgebracht te hebben in een zacht bed van het Wolcott hotel nemen we een ontbijtje in de lobby van het hotel met koffie en cakes.

Terug naar ons favoriete uitgangspunt; Times Square/Broadway, vervolgens naar Hollywood Planet voor onze New York Pas: de pas voor kortingen bij musea, boottochten, tentoonstellingen, huur fietsen enz.

Deze dag besteden we aan een bustochtje door lower Manhattan;
Teveel om op te noemen maar we doen een rijtje: Little Italy, Chinatown, Brooklyn en Manhattan Bridge, Greenwich Village west- en Eastside, many big en high buildings, Macy's, Financal District met Wallstreet, Battery Park met Castle Clinton (van waaruit het Vrijheidsbeeld duidelijk te zien is).

Indrukwekkend was in ieder geval het bezoek aan Ground Zero, met het Memorial Centre over het voormalige WTC en de nieuwe in aanbouw zijnde torens en waterbassins. Je kreeg hier echt het gevoel dat er iets gebeurt is dat niemand kan bevatten.

Verder zagen we nog het Cryslergebouw, het medisch Centrum van NY en het VN-gebouw. Via een Ierse pub zijn we teruggegaan naar Times Square en hebben nog even vertoeft in het Central Park om tot rust te komen. Gegeten in een lekker restaurantje en weer naar het hotel gewandeld.

De volgende morgen (woensdag) vroeg wakker (we lagen er op tijd in na zo'n intensieve dag) het mooie ontbijtje in de lobby en weer naar ons uitgangspunt Times Square/ Broadway met zijn 38 theater waar alles nog speelt wat er te spelen is op musicalgebied.

Vandaag eerst naar de Circle Line boottochtmaatschappij voor een 2 uur durende rondvaart om Manhattan heen.

Vanuit de boot zagen we een groot gedeelte van wat we de dag eerder hadden gezien met de bus maar nu dus vanuit een boot. Gisteren was het nog maar 28 graden, maar vandaag is de temperatuur opgelopen tot boven de dertig graden. Vooral toen we weer terug waren in de stad was dit goed te voelen.

Na deze boottocht zijn we weer op de bus gestapt voor een tochtje in Upper Manhattan. Lekker heet op deze open bus maar op deze tocht zagen we het Central Park wat beter, langs the west upperside naar het universiteitsgebied, het Grant Memorial naar Harlem met zijn authentieke woonblokken, Baptistenkerken en vele winkeltjes op de onderverdieping.

Dan aan de andere kant van het Centralpark richting Times Square. Aan de East Upperside met zijn dure appartementen langs de Zoo waar we uitgestapt zijn om wat lekker te wandelen door Central Park.

In het Hardrockcafe een shirtje gekocht en nog wat sweaters en shirts onderweg bij een kraampje. Te voet naar ons hotel om te douchen om later te gaan eten en om by night New York te zien vanuit het uitzichtplatform van het Empire State Building.

En dan morgenvroeg om vier uur eruit om met de supershuttle naar ons ophaalpunt bij Newark te gaan. Daar worden we om half acht gehaald voor onze camper op te pikken in Tappan, dertig kilometer verder.

Groetjes van de twee J's uit New York.

• 09 Juni 2011 - 15:55

Inge:

Wow!

Jullie hebben echt HEEL NewYork gehad merk ik wel.
    Wie heeft een reisorganisatie nodig als je jullie blog ook kan lezen over wat er allemaal te doen en te zien is in NY!

Leuk om te lezen!

Fijne reis verder.

x

• 09 Juni 2011 - 16:48

Marloes:

ik citeer:
    'In het Hardrockcafe een shirtje gekocht en nog wat sweaters en shirts onderweg bij een kraampje'

kijk, dat willen de vrouwen hier in nederland horen! kom maar terug met 10 kg extra aan cadeaus voor jullie wegkwijnende familie in nederland!

het klinkt wel echt supervet en ik baal nu bijna dat ik dit weekend naar pinkpop 'moet'' ;)

veel plezier!
    x

• 09 Juni 2011 - 18:25

Annie:

Jee, wat een intensieve dagen zijn dat geweest in NY, maar wel fantastisch om zoveel te zien in zo'n korte tijd. En nu lekker tot rust komen in de camper toerend over de highway. Wat een leven! Wij zullen hier de "wegkwijnende" familie wel een beetje bijstaan...
    Have fun!

• 12 Juni 2011 - 23:22

Slapge7ever:

heuj Joris alles goed;) zie en lees dat je t goed maakt daarzo....ENJOY!!