Whale watching and lobster eating day
Door: jorisenjan
Blijf op de hoogte en volg Joris en Jan
12 Juni 2011 | Verenigde Staten, Plymouth
Vanmorgen vroeg douchen en ontbijten en op weg naar de stad Plymouth ongeveer 35 mijl richting Boston.
In Plymouth bij de Town Warf hadden we een afspraak met captain John om met zijn boot een tripje naar de Stellwagen Bank te maken.
Deze plek ligt achter het uiterste puntje van Cape Cod en is een beschermd gebied waarin in de lente en zomer verscheidene walvissoorten komen aandikken voor de magere winterperiode. Vaak zie je daar walvissen met hun jongen zwemmen, die moeten leren om hun kostje bijeen te scharrelen.
Om dit punt te bereiken moesten we ongeveer 1,5 uur varen vanuit de baai van Plymouth naar het gedeelte van de atlantische oceaan achter Cape Cod.
Meteen toen we op de plaats van bestemming waren zagen we de spuitwolken van twee walvissen.
Captain John had s'morgens deze plek al gemarkeerd met boeien en kon ze verder nog detecteren met sonarapparatuur.
We hadden geluk want we zagen de eerste Humpbackwhales die pas in dit gebied aankwamen. Dit zijn middelgrote walvissen die vis eten.
Aan boord was een biologe die het een ander uitlegde over de walvissen. We zagen hun manier van jagen op vis en hoe de meeuwen soms vis stalen uit de bek van de walvis.
Een walvis had een jong bij zich die alles tegelijkertijd met zijn mama deed.
Verder een andere walvissensoort die met tweeen jaagden op vis ; de Minke Whale, iets kleiner en met witte randen op hun staart.
Op een gegeven moment zag je ze voor onder de boeg onderduiken en achter de boot weer tevoorschijn komen.
Alles bijeen hebben we hier meer dan een uur van kunnen genietenen zijn we weer teruggevaren naar Plymouth Harbor.
In Plymouth zijn we lobster (grote kreeft voor de niet engelstaligen). Om deze te eten is een uitdaging, maar wel erg lekker.
Toen weer terug naar Peter's Pond campground met nog een paar Budweisertjes en lekker plat na zo'n leuke dag.
Morgen naar Hingston bij Boston voor onze volgende stop.
Groetjes van de Whalespotters de twee J's.
15 Juni 2011 - 19:11
Maarten Van Kroonenb:
Erg tof! Ik krijg al mijn herinneringen van de Cape Cod Bay ook weer terug. Jullie hebben erg veel geluk gehad dat jullie kleintjes hebben kunnen zien. Wij hebben ze helaas niet kunnen zien. Erg leuk dat er ook een biologe aan boord zat die van alles kon uitleggen.
Hebben jullie op een kleine rubber speedboot gezeten? En moesten jullie ook in een zeer dik visserspak gehesen?
Met marloes lees ik veel van jullie verslagen omdat ik een zeer groot gedeelte van jullie reis ook heb gedaan, ook met een camper haha. Veel plezier nog!
Gr.
Maarten van Kroonenburg